Anasayfa / Anne-Bebek / Gebe Kaldım Ne Yapmalıyım?

Gebe Kaldım Ne Yapmalıyım?

Gebe kalan anne adayı hamileliği yapılan testlerle ve bebek kese görülerek  onaylandıktan sonra hem bağlı bulunduğu sağlık ocağı tarafından hem de seçeceği hekim tarafından kontrollerden geçecektir.

Anne adayının bağlı bulunduğu sağlık ocağına gebeliğini bildirmeli. Hamileliğini kadın doğum uzmanına giderek bebek kesesi görülerek onaylanmak istenecektir. Bunun sebebi yalancı yada dış gebelik riskine karşı erken hareket etmek isteğidir. Daha sonrasında sağlık ocağı ilk ay beta hcg değerinin yükselme hızını saptamak için kan tahlilleri yaptıracaktır. Genel kan tahlili istenecek tüm değerler kontrol edilecek gerektiği yerde gerekli bölüme yönlendirilecektir.

Anne adayı kendisinin belirleyeceği bir kadın  doğum uzmanına ilk 6 ay boyunca her ay 1 kere kontrole gidecektir. Gerekli testler  rutin yapılacaktır. Kişinin şikayeti varsa şikayeti doğrultusunda tedavisi yapılacaktır. Gebelik öncesinde başlanan folik asit kullanımına devam edilir.Bunun yanı sıra d vitamini de kullandırılacaktır. Sağlık ocakları bunları ücretsiz kişiye temin etmektedir.

Gebelik 20. haftaya geldiğinde tetanoz aşısı yapılacak bu ilk doz olacaktır. 2. doz 25. haftada yapılmaktadır. 3. doz doğumdan 3 ay sonra yapılmaktadır. daha sonra 2 doz kalıyor bunları da 1 yıl arayla tamamlıyorlar. Sağlık ocağında 20. haftayı doldurduğunuzda ebe hemşire bebeğin kalp atışlarını dinler, anne adayında şişlik var mı onu ayak bileklerinden alt bacaktan kontrol eder. Rutin bir muayene olarak düşünün.

Doktor muayeneleri(kadın doğum uzmanı) yukarıda da belirttiğim gibi 6. aya kadar ayda bir yapılmaktadır. Doktordan ve hastadan hastaya da değişebilir. 6. aydan sonra 3 hafta da bir kontrole çağrılmaktadır anne adayı.

Hamilelikte Şeker Yüklemesi

Hamilelikte şeker yüklemesi yapılması doğru mudur?

Sağlık sektöründeki gelişme ve iyileştirmeler yapılmaktadır. Her geçen gün bazı şeyler yenilenmekte kişiye zarar vermeyecek şekilde bir çok test yapılmaktadır. Şeker yükleme testi de aynen böyle artık korkulu rüya olmaktan çıktı. Kişinin durumuna bağlı olarak 2 dilim baklava değerinde yükleme yapılmaktadır. Nasıl bir şey diye merak eden hamilelerimiz vardır. Bildiğiniz teneke asitli içecek görünümünde şekerli elma suyu tadında bir içecek. Ne anneye ne de bebeğe her hangi bir zararı kesinlikle yoktur. Hangi hamile 2 dilim baklava yemiyor?

Yaptırıp yaptırmamak tamamen kişinin isteğine bağlıdır, Bilinmesi gereken bir gerçek vardır: Her riski düşünerek önlem alınması açısından eksiksiz doğuma sağlıkla hazırlanmak için gerekli görülen tüm testlerin yaptırılması hem anne hem bebek için gereklidir.Doktorunuzun gerekli gördüğü tüm testleri yaptırmaktan çekinmeyin.

BerbatEh işteFena DeğilGüzelMükemmel (Henüz Hiç Oy Verilmemiş)
Loading...

Sema Hakkında

Okumayı, yazmayı, araştırmayı, insanlarla iletişimi seven, gelişime açık, yenilikçi ve gerçekçi olmayı seven birisiyim. Sade ve yalın olan her şey hoşuma gider. Rüya yorumlamayı küçük yaşlarda anneannemden öğrendim ve bunu sitemde elimden geldiğince sizlerle paylaştım. Her gördüğüm rüyayı not ederek araştırmaktan çok zevk alırdım. Neye işaret eder diye çok merak ederdim. Tecrübelerden de yola çıkarak sizleri de bir kaç kategoride bilgilendirmek istedim. Çoğu rüya yorumum gerçek hayatta yaşanan ve denenmişliklerden oluşmaktadır. Sizlerle paylaştığım her kategori deki yazılarımla ilgili bilmek istediğiniz ne varsa yorum kısmına yazabilirsiniz. En kısa sürede sizlere cevap vererek merak ettiğiniz şeyler hakkında sizlere bilgi vermek isterim. Yazılarımı okuduktan sonra beğeni yapıp puan vermeyi unutmayınız. Gösterdiğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ederim.

BU YAZIDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bebeğim Durmuyor Ne Yapmalıyım?

Çocuk bakmak meşakkatli bir iş. Eğer durmayan uyumayan sancılı, gazlı, huysuz bir bebekse daha da …

Bu yazıyı beğendiniz mi? Hemen yorum yapıp fikrinizi belirtin.